Domaci hljeb

veljače 13, 2018


Tesko je zamisliti bilo koji obrok bez hljeba.Iako nam pekare nude razne vrste hljebove mi vam odnosimo kako da sami napraviti jedan socan domaci hljeb...
POTREBNO:
- 1kg brasna
- 20 gr soli
- 25-35 gr kvasca
- 500 ml mlake vode

PRIPREMA:
- U ciniju staviti brasno so i kvasac,pa umutiti.Bitno je dana mikser stavite stap u obliku spirale.Zatim se lagano dodaje mlaka voda sve dok tijesto ne postane meko i glatko.Smjesa zatim treba da odstoji 15-20 minuta,a onda da se ponovo muti jos 5 minuta.
- Izvaditi iz cinije na sto.Zatim razdvojiti na tri ili 2 manje jufke koje trebaju da odstoje jos 15 minuta.
- Zatim oblikovati u vekne  pa peci u pekari 20 minuta na 220 stepeni.

You Might Also Like

0 komentari

Sljedbenici

recent posts

Popular Posts