Sminka za pocetnike

siječnja 03, 2018


Presli ste fazu djetinjstva i pocele ste da se zanimate za sminku.Vecina djevojcica i djevojki nisu upoznate sta treba uraditi kako bi se postigao sto ljepsi i prirodniji make up

Cilj nam je kreirati prirodan izgled i istaknuti ono sto je najbolje na licu.Pa pocnimo...


1.PRIPREMA KOZE
Osnovni korak sminkanja jeste dobra hidratacija lica.Izaberite neku kremu koja dovoljno
hidrira i odgovara vasem tipu koze.Prije svega dobro ocistite lice tonikom i nikada nemojte dozvoliti da prespavate sa sminkom.Dobro obratite pozornost na podrucje ispod ociju jer je taj dio podlozan stvaranju sitnih pora st moze ruzno izgledati kada stavite puder.Pronadjite kremu koja hidrira ali koja puno ne masti.

2.PODLOGA
Sledece sto nam je potrebno je prajmer.Prajmer nam sluzi kako bi nam sminka na licu ostala sto duze tokom dana a ujedno izgledala kao da smo je tek stavili.Izaberite prajmer koji vam odgovara i krenimo dalje.
3.PUDER
Vecina djevojaka muci muku sa nijansom pudera.Potrebno je odabrati nijansu koja je sto slicnija nasoj prirodnoj boji koze.Ni slucajno ne stavljajte previse taman ako ste svijetle puti ili previse svijetao ako ste tamne puti jer moze izgledati zaista ruzno,a i oznacit ce liniju izmedju vrata i lica koja vam zaista nije potrebna
.

4.RUMENILO
Rumenilo daje svjezinu licu i cini make up prirodnijim.Samo zapamtite da pronadjete nijansu koja vam odgovara i da ga ne nanosite previse.MANJE JE VISE !
5.OBRVE
Slozit cemo se da je rijetko koja djevojka zadovoljno svojim prirodnim izgledom obrva te ih uvijek upotpunjuju sa sminkom.Bez obzira koristite li olovku ili sjenu za obrve uvijek izaberite nijansu koja odgovara boji vasih prirodnih obrva a isto tako nemojte da vam budu puno svjetlije ili puno tamnije od vase kose.Ako koristite sjenilo na kraju pocesljajte obrve kako bi ukloniki visak.
6.SJENE I OLOVKA ZA OCI
Jedan on najboljih nacina odabira sjenila je njegovo kordiniranje sa bojom ociju.ZELENE OCI ce najbolje istaknuti ljubicasta nijansa i crna olovka za oci.

PLAVE OCI boje koje najbolje isticu plave oci su svia smedja i blaga roza.Crna olovka ce u potpunosti naglasiti plave oci ali nemojte je stavljati ako imate sitne oci jer ce ih dodatno umanjiti.


SMEDJE OCI odgovaraju gotovo sve boje sjenila ljubicasta,plava,zlatna,zelena,..

7. I NA KRAJU RUZ

prepustamo vam masti na volju.Pred vama su razne boje pa odaberite sta vam je volja...


 


You Might Also Like

0 komentari

Pratitelji

recent posts

Popular Posts